16.4.13

17 günde 1 milyon 317 bin kişi izledi


Ülkemizde vizyona giren filmlerin yelpazesindeki genişlik, gişe verilerinde de kendini gösteriyor.

Şu an vizyonda olan filmlere baktığımızda çok ilginç bir manzara ile karşılaşıyoruz.

Önce, listenin zirvesindeki filmle başlayalım...


'Selam', 17 günlük gösterim sonrasında 1 milyon 317 bin 937 gişe verisine ulaştı. Açıkçası bu veri beklentimin biraz üzerinde. Böyle giderse film 3 milyonu geçebilir. Zira 'Cemaat'in desteklediği yapım, istikrarlı bir şekilde en az 3-4 hafta daha vizyonda bereket bulur. Şu an 312 salonda gösterilen filmi sadece geçtiğimiz hafta sonu (3 gün) 210 bin kişi izledi.



Geçtiğimiz hafta vizyona giren yerli yapım 'Zerre' ise -beklendiği üzere- 3 günde 1001 kişi tarafından izlendi. Sadece 16 salonda gösterilen bir filmin çok daha fazla izlenmesi beklenemez elbette. Esasında Zerre'nin hedef kitlesi de zaten belli. Filmin tavan seviyesi 30 bin.



Vizyonun şu an en iddialı yabancı filmi Tom Cruise'un başrolünde yer aldığı 'Oblivion'... 136 salonda gösterilen film 3 günde 85 bin 130 kişi tarafından izlendi.

Geçtiğimiz hafta sonu en çok izlenen üçüncü film de bir yabancı yapım. Animasyon "Crood'lar"ı, 3 günde 56 bin 433 kişi izledi.

İlginç...

Gişe verilerinde dikkatimi çeken bir noktaya işaret etmek isterim.

Zerre, geçtiğimiz 3 günde 1001 kişi tarafından izlenirken, 13. haftasının ilk 3 gününde 'Celal ile Ceren'i izleyen kişi sayısı da aynı. Vizyona yeni giren bol ödüllü taptaze bir film ile artık bayatlayan filmin izleyici sayısının aynı dönemde eşit olması, sinema izleyicimizin profilini de ortaya koyan ilginç bir misal.

Bu arada...

Yılmaz Erdoğan'ın yazıp yönettiği 'Kelebeğin Rüyası' 8. haftasında hala ilgi ile takip ediliyor.

89 salonda oynama devam eden filmi geçtiğimiz hafta sonu 78 bin kişi izledi. Filmin toplam gişesi ise 2 milyonu geçti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder