1.5.13

3 günde 388 kişinin izlediği yerli film


Salonların ara döneminde yer aldığımız şu günlerde filmlere olan ilgi orta düzeyde.

Kitlelerin desteği ile vizyonda varlığını hissettiren filmlerin son örneği şu an liste başında...

Bakalım hangi film, kaç haftada, ne kadar izlenmiş...


Öncelikle zirve...

Selam, 5. haftasında vizyon listesinin en üst sırasında. Hala 291 salonda gösterilen filmi şu ana kadar 1 milyon 781 bin 558 kişi izledi. Film şimdiden yılın en çok izlenenleri listesinde 4. sırada... 'Cemaat' mensuplarının özellikle ilgisine mazhar olan film için üst baraj olarak 3 milyonu koymuştum. Zannımca en fazla o seviyede olacak.



Gişe verilerinin dikkat çeken bir diğer filmi Oblivion... Tom Cruise'un başrolünde yer aldığı film, 3. haftasında (toplam 17 günde) 286 bin 139 bilet satış rakamlarına ulaştı. Film, 2013'te Türkiye'de gişe verisi bakımından en başarılı yabancı yapımlar arasında yer alacağa benziyor.



Yerli korku filmi el-Cin de çok izlenen yapımlar arasında. Gişe rekorları kırmasa da, son dönem korku yapımlarından aldığı rüzgar ile yönetmen Hasan Karacadağ, yeni filminde hedefine ulaşacak gibi (rakam olarak bilmiyorum fakat şu şartlarda veriler hiç fena değil). Box Office'in verilerine göre film, 4. haftasında 310 bin 578'lik gişe verisine ulaştı.



Geçtiğimiz cuma vizyona giren yapımların gişe verileri ayrıca dikkat çekici. Çünkü konusu ve dili yerli olsa da Avusturya yapımı olan Kuma, yapımcısını çok üzecek gibi. Film, ilk 3 günde sadece 950 kişi tarafından izlendi.

) 3 günde 388 kişi izledi

Haftanın yerli yapımı olan Yük'ün hali ise daha da ilginç. erden Kıral'ın ödüllü filmi Yük, vizyondaki ilk üç gününde sadece 388 bilet satışı yapabildi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder