18.3.13

Çanakkale: Yolun Sonu, gişenin neresi!


Bu senenin iddialı filmleri bir bir vizyona çıkıyor. Kimisi hayal kırıklığı oluştursa da birçoğu gişede başarılı oluyor.

Son olarak bütçesi ve tekniği ile iddialı olan "Çanakkale: Yolun Sonu" filmi gişede ilk belirtiyi gösterdi.
Film, ilk üç günde 131 bin 920 kişi tarafından izlendi.



Açıkçası film için çok başarılı bir başlangıç yaptı diyemeyiz. Filmin bütçesinin 36 milyon TL olduğunu düşününce, gişede beklediğini bulamayacağını söyleyebiliriz.

Açılış rakamları bu olan film, toplamda en fazla 1 buçuk milyon bilet satışına ulaşabilir. Zira filmin akranlarından olan "Çanakkale 1915"in ilk 3 gün verisi 100 bin civarıydı. Film de toplamda ancak 900 bin gişeye ulaşabildi.

Mevsimsel şartlar ve benzeri durumları artı olarak yorumlasak dahi, 'Çanakkale: Yolun Sonu'nun, yapımcılarının beklentisini karşılamayacağını şimdiden söyleyebiliriz.

Bu arada gişe verilerine bakınca dikkat çeken diğer noktaları da belirtelim...



Yine geçtiğimiz gün vizyona giren "Aşk Kırmızı" filmi reklamını iyi yapmış gibi. Zira Osman Sınav'ın alelacele çektiği film, 3 günde 60 bin kişi tarafından izlenmiş.

Bu verilere ulaşmasında filmdeki çıplaklık/erotizm unsurunun ne kadar olduğunu yorumunu size bırakıyorum.



Gişe listesinin zirvesindeyse Yılmaz Erdoğan'ın son filmi 'Kelebeğin Rüyası' var. Film, 24 günün sonunda 1 milyon 692 bin 999 bilet satış rakamına ulaştı. Filmin toplam gişesinin 2 milyona yaklaşacağı görülüyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder