26.3.13

Sabit Kanca; Recep İvedik'in torunu :-€

Sinema tarihimizin tartışılmaz fenomeni haline gelen (beğenelim, beğenmeyelim) Recep İvedik'ten sonra, benzer yol haritası ve benzer mahiyetle yeni bir film vizyona çıktı; Sabit Kanca...



Tıpkı Şahan Gökbakar gibi Tv8'de yayınlanan programındaki tiplemeyi sinemaya aktaran İsmail Baki Tuncer, televizyondaki yönetmeni Alper Mestçi ile beyaz perdede de yoluna devam ediyor.

'Sabit Kanca' ile 'Recep İvedik'in o kadar çok benzerliği var ki...

Bir defa -şekil olarak- ortaya çıktıkları mecra aynı. Yine tiplemeler benzer. Kabalık ve küfür ve belaltı noktasında Kanca'nın İvedik'ten geri kalır yanı yok. Dolayısıyla kitle de aynı diyebiliriz.

Peki Recep İvedik'e rekor kırdıran izleyici kitlesi Sabit Kanca'ya da aynı ilgiyi gösterecek mi?



Pek zannetmiyorum. Zira filmin ilk hafta sonu verileri de bunun göstergesi.

Sabit Kanca, ilk 3 günde 112 bin 176 bilet satış rakamına ulaşabildi. Bu, toplamda 1 milyon barajına ulaşamayacağı manasına geliyor.

Recep İvedik

Kıyasladığımız Recep İvedik'in ilk 3 günlük gişesinin 800 bin civarında olduğunu hatırlatırsak, durum daha da netleşir zannımca.

301 salonda oynayan bir film için ilk hafta sonu rakamları bakımından Sabit Kanca gerçekten kötü bir başlangıç yaptı diyebiliriz.

Ancak Şahan Gökbakar'ın tiplemeleri kadar televizyonda ilgi görmediğini bildiğimiz Tuncer'in, Recep İvedik serisi benzeri bir istikamet belirlese de aynı oranda başarı sağlayacağını zannetmiyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder