23.3.13

İzleyici, Çanakkale filmlerini beğenmedi


Sinema gündeminin genelde ardında kalan 'gişe verileri', her daim gözetimim altında.

Zira sadece kıyaslama ve rekor hususunda değil, genel manada nabız tutma bakımından da gişe verileri mühim.

Geçtiğimiz cuma günü vizyona iddialı filmler girdi.

İlk 3 günlük rakamları umut vaat etmeyen 'Çanakkale: Yolun Sonu', 1 haftalık verilerine bakınca da hayal kırıklığı oluşturdu.



Film, 7 gün sonunda 263 bin 217 bilet satış rakamına ulaşabildi. Bütçesi çok yüksek olan filmin gişesi en fazla 1 milyon olacak gibi.

1 milyonu biraz geçebilse de, yapımcısını memnun edecek seviyede olmayacağı kesin.

Bu manzaradaki en etkili durum elbette son birkaç ay içinde 3. Çanakkale filmi olması.



Zira ilk olarak Sinan Çetin'in "Çanakkale Çocukları" filmi vizyona girdi. Film, sadece 200 bin kişi tarafından izlendi. Çetin'in filmi savaş karşıtı söylemi ve meseleye hem mahiyet hem de üslup açısından farklı bakması sebebiyle ilgi görmedi.



Sonrasında ise vizyona giren "Çanakkale 1915" ise gişe izleyicisini daha çok çekecek ve 'kafa yormadan' izlenecek filmdi. Resmi tarihin tezlerine sarılı olsa da bugüne kadar görmediğimiz şekilde 'namaz' ve "Kur'an-ı Kerim" belirtisi gördüğümüz film, bütün avantajlarına rağmen 1 milyon sınırına ulaşamadı. 18. haftasında hala vizyonda olan film bugüne kadar 904 bin 682 kişi tarafından izlendi.

3 Çanakkale filminin toplamda gişesi ise 2.5 milyonu bulmayacak. Sadece Fetih 1453'ün 6.5 milyon izlendiğini vurgulayalım...



'Fetih 1453'ün açtığı yolda ticari endişelerle filme alınan 'epik' filmler, bu sene tam manasıyla hayal kırıklığına uğradı. Çanakkale filmleri bunların en bariz örneği.



Yanı sıra 'Karaoğlan' da ciddi bir misal. 10 milyon TL'den fazla bütçesi olan film, sadece 121 bin 420 bilet satış rakamlarına ulaşabildi.

Kuvvetle muhtemel 'Çanakkale: Yolun Sonu' da yapımcısını memnun etmeyecek.


Veriler: Box Office

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder